valencià | castellano   

Buscar
  Historia gráfica

Año:2005
Pg:175-212
Título: Història gràfica 2005
Autor: 
Periodo: História Contemporánea
Materia:  Historia Gráfica
Siglos:  XX
Tema: Historia gráfica-Història Gràfica
Idioma: ValenciàVista prévia
HISTÒRIA GRÀFICA

-177-

José Montesinos Navarro, el sogre d'Enrique el Xato, amb els seus amics Francisco i Salvador Ros, el famós carreter, fotografiats a la fàbrica d'assessers i plomiers que tenien enllà pels anys 40. Entre els molts alaquasers que treballaven per a estos fabricants s'hi troba el tio Àngel i el tio Vicent el Vicari, que feien panderetes. Fixeu-vos en la taula tan genial que van traure al corral per a fer-se la foto.

-178-

La família Fuertes-Dolz reunida amb motiu d'un bateig. A la fotografia familiar veiem el ramader Miguel Juan Fuertes (fila de dalt) i el seu oncle Dalmiro Fuertes amb els dos fills d'este, la seua nora i dues netes: Amparo i Carmencín. Assegudes a la part de baix: la tia Clemència Dolz, la dona del tio Miguel Juan, (a l'esquerra de la fila); al costat, la seua germana Agueda, i la seua cunyada Lucia Fuertes.

-179-

Pasqual Cervera Requeni, Pistoles i Teresa Palop Bessó, la Blaia, posant per a la fotografia el dia que es van casar. Cal fixar-se en el vestit negre de la núvia..No sabem si este detall pertany al costum de l'any 1925.

Carmen Requeni Andreu, la mare dels germans Pistoles

-180José Fuertes Dolz, amb els hàbits dels Franciscans Caputxins, ordre a la que va pertànyer durant la seua formació religiosa al Convent de Montesión de Torrent i a Godelleta.Tot i que al aprovar els tres anys d'estudis i tindre que anar-se'n a Pamplona, son pare va decidir que deixara la carrera.

Maria Segura Pallardó la germana del tio Pepe el del Molí.

-181-

Veïns del carrer de València jugant una partida de dominó a la porta de la casa del tio Paco el Bollo. Al retrat podeu vore en primer terme a León, l'home de Maria, la Terreola, Francisco Lino, el Bollo, Miquelet, el del motor del Pilar, Angel Tordera, el Picanyero, Inés Lino amb el seu fill Miguel al braç i Francisco Lino, el Sabater

Jaume de ca Modesto va voler fotografiar-se amb Estrella, una haqueta pia que va haver de vendre després de caure malalt. Va ser durant la cavalcada celebrada a les festes del poble, i com podeu vore, el carret anava tot ple de nanos amb gana de festa.

Inés Lino i Celsina, la dona de Desiderio el de la tendeta, passejant-se pel carrer de València.

-182-

El tio Quico el Santero i el seu nebot Paquito el Bollo, retratats al pati del corral l'any 1948.Com que el tio Santero tenia una burreta blanca que, havia deixat descendència abans de morir en l'atac d'un eixam d'abelles...El cas és que mare i fill, no volgueren perdre's l'ocasió d'eixir al retrat

Al magatzem de Cabot trobem uns quants llauradors a punt de carregar els corresponents sacs d'abonament per adobar les seues terres.. Entre ells hem reconegut el tio Miquel Ferrer, l'herbaser, el tio Modesto, el tio Vint-i-ú, el tio Fèlix i Jaume de ca Modesto. Este local va estar em(...)Licencia de Creative Commons  Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons Reconocimiento-No Comercial-Sin Obra Derivada 3.0