valenciā | castellano   

Buscar
  Histōria Grāfica

Any:2003
Pg:139-178
Títol: Histōria grāfica 2003
Autor: 
Període: Histōria Contemporānia
Matčria:  Histōria Grāfica
Segles: XIX; XX
Tema: Histōria Grāfica-Histōria Grāfica
Idioma: Valenciā



Vista prévia
HISTÒRIA GRÀFICA

-141-

Clavaris del Crist de la Bona Mort de 1926. Drets i d'esquerra a dreta veiem a Vicent el Pitxó, Mariano Bessó el de la Ribarrogera, Paco Tàrrega el germà de la tia Pura, la del carreró de Tricos,Vicent Garcia Ferriols, de ca Maria l'Olivar. Asseguts: Nelet el de Mona, Pedro, l'home de la tia Remedios la Tana, i Vicent Dols.

Maria de l'Olivar Ferriols, fotografiada amb saia negra i mocador de llana, que solia ser la indumentària d'un dia feiner tan popular a principis de segle XX. Aquesta muller va ser el primer nadó del poble que fou batejada amb el nom de la Mare de Déu de l'Olivar.

-142-

Antonio Ferriols, el tio Tonino, germà de Maria de l'Olivar fotografiat a sa casa. Fixeu-vos: mocador al cap, brusa oberta per davant del pit cordada amb botons i proveïda de canesú que s'utilitzava a finals de segle XIX i principis del XX. Calçat amb espardenyes de cànem trenat que deixava descoberta l'espardenya i s'ajustava per mitjà d'una cinta llarga que feia voltes sobre la cama.

-143-

Colla d'amigues disfressades d'hongareses. Elles són: Mercedes Medina, la dona del tio Gimeno, Lola la Rosica, Vicentica la Carbonera i Maria Moret.

-144-

-145-

Concepció, i Virtudes Garcia Ferriols, filles de Maria de l'Olivar, fotografiades amb la lluïdora roba de mudar dels diumenges.

Al corral del tio Miquelet el Carboner es van fotografiar un grup d'amigues. De peu i vestides amb la brusa dels seus germans em trobat a: Mercedes Medina i Vicentica la Carbonera: assegudes i amb gaiato en mà, Maria Moret i Maria la Segonera. Fixeu-vos en la figuera tan frondosa que hi havia al mig del corral. Xe, quina ombra més bona...

-146-

Vicent Garcia, de ca Maria de l'Olivar, durant un viatge que feu a Madrid. Ací el podem veure fotografiat junt a un soldat, que encara que sembla ser un de la Policia Muntada del Canadà en realitat es tracta del tio Miquelet Precili, que estava fent el servici militar a la capital de la Meseta.

-147-

Així de feliços i lluïdors estaven Maria Mira i Mariano Parra en el dia del seu casament.

-148-

-149-

Ambient de festa, vestimenta lluïdora i boniques amazones és el que s'aprecia en aquesta fotografia feta al corral de ca tio Geroni veiem: Carmen Pons Gil, la Geronia; Geroni Pons Gil, de ca Geroni; Magdalena Gil Alós, de cal Fariner; Rosario Martí Tàrrega, la Xaparra; Matilde Moret Montalt, la de l'Hort; i Assumpció Martínez Català, de ca Blai.

-150-

Clavariesses de la Mare de Déu dels Dolors de l'any 1944. Entre aquestes festeres tan boniques podeu veure: Flora Perales, la tia Flora, Maria Esteve, Paquita Alfonso de ca Gaietano, Rosario Medina, la Roqueta, Amparito Sáez, Marujín Mompó, Paquita Mari, Maruja Andrés, la dona de Miguel Picolo, Maria la Salana, Teresa Porta(...)



Licencia de Creative Commons  Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons Reconocimiento-No Comercial-Sin Obra Derivada 3.0