valenciā | castellano   

Buscar
  Histōria Grāfica

Any:2000
Pg:191-228
Títol: Histōria grāfica 2000
Autor: 
Període: Histōria Contemporānia
Matčria:  Histōria Grāfica
Segles: XIX; XX
Tema: Histōria Grāfica-Histōria Grāfica
Idioma: ValenciāVista prévia
HISTÒRIA GRÀFICA

i

1889. La tia Carme l'Espelleta. Ens han dit que esta dona visqué al voltant dels anys vint, al xaletet que hi havia davant la conserva.

-193-

Finals del segle passat. Colla de xiques guapíssimes i amb roba de mudar. Sols sabem que entre el grup d'amigues es troba Dolores Sierra, la iaia de Victoria Bou.

-194-

Retrat de 1922. El tio Salvorel de Pau, pare del tio Macario.

-195-

A finals del segle passat la gent del poble baixava poc a València i quan ho feia, es mudava amb la millor roba de festa i agafava la tartana o el tramvia de cavalls per anar a casa del retratista. Manteleta, gipó, falda i paraigües sol ser la vestimenta clàssica de l'època. Voleu conèixer aquesta dona tan elegant...? Ella és Teresa Marí. la dona del tio Mariano el Tartanero.

-196-

Retrat de 1920. Així de guapa i lluïdora es va retratar la filla del tio Mariano el Tartanero. Concepció Segura Marí, dona del tio Minero.

-197-

Retrat de principis de segle. Júlia Garcia Palop, germana del tio Macario.

-198-

Bl tio Camilo el Ferrador. Tota una institució en l'art del ferrat. Retrat de 1920.

-199-

-200Ignacio Ganzábal, el Llumener, l'home de la tia Isabel la Serena.

Vegeu que feliços estaven Consuelo Gil la Bunyolera i Ximo el Pelat el dia del seu casament.

I

-201-

Temps de commemoracions i festa, motiu per a engalanar els carrers, activitats dels veïns per a celebrar-ho. Ací tenim el resultat: l'altar realitzat pels veïns del carrer Major l'any 1946 amb motiu de les noces d'or de l'Adoració Nocturna.

Nativitat Garcia Palop, fotografiada el dia que professà els hàbits de les monges Oblates. Aquesta monja era filla del tio Salvoret de Pau, i va voler ser monja de claustre a la qual cosa s'oposà son pare, havent d'ingressar en l'ordre de les religioses Oblates a la localitat de Cien Pozuelos de Madrid. Va morir al voltant de l'any 1918 afectada per la terrible epidèmia coneguda com la "Cucaratxa".

A l'endemà de casar-se i d'allò més mudats. cl tio Macario i la seua dona Teresa Medina de ca l'Estanqueret, se n' anaren de viatge de noces a València. Xe que atrevits...¡

-202-

-203-

El tio Macario i la seua neta Paquita.

El tio Florencio el Xato i la seua dona Trenislà retratats els darrers anys de la seua vida.

Així de guapa i templada es va fotografiar Paquita la Caxola en l'any 1920.

-204-

-205-

Paquita Garcia Estreder. la filla del tio Macario quant tenia 2 anys.

El tio Florencio el Xato amb la seua neteta Consuelito a la porta de sa casa del carrer de la Pau. Este home fou aposentador del cine Ideal abans de guerra.

-206Nativitat Garcia, la filla del tio Macario. Esta xiqueta va morir als sis anys.

Fins el primer terç de segle, els matrimonis solien tenir una mitja(...)Licencia de Creative Commons  Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons Reconocimiento-No Comercial-Sin Obra Derivada 3.0