valencià | castellano   

Buscar
  Història Oral

Any:2011
Pg:141-158
Títol: Entrevista a D. Francisco Rodríguez Sánchez.
Autor: Ferrer Guzmán, Vicent | Tarín I López, Ramón
Període: Història Contemporània
Matèria:  Biografies
Segles: XX
Tema: Història Oral-Entrevistes i històries de vida-Biografies
Idioma: CastellanoVista prévia
INFORMACIÓ QUALITATIVA SOBRE L'ENTREVISTA

Entrevista a D. Francisco Rodríguez Sánchez
PERSONA ENTREVISTADA I ENTREVISTADORS Entrevistada: D. Francisco Rodríguez Sánchez Entrevistadors: En Vicent Ferrer Guzmán En Ramón Tarín López INFORMACIÓ GENERAL SOBRE L'ENTREVISTA Data de realització: 25 de març de 2010. Lloc de realització: domicili de D. Francisco Rodríguez Sánchez al carrer Miquel Adlert Noguerol d'Alaquàs. Duració de l'entrevista: 45 min.

141

INFORMACIÓ TÈCNICA SOBRE LA GRAVACIÓ Tipus de cinta: gravadora digital MP3. Duració de la cinta: 45 min. Nombre de còpies: 1. INFORMACIÓ SOBRE EL QÜESTIONARI I LA TRANSCRIPCIÓ Redacció del qüestionari i projecte general: Enric Juan Transcripció: Laura Vivó Nombre de pàgines: 8 Llengua: castellà. La forma de parlar dels entrevistadors i la persona entrevistada està registrada fidelment en la cinta arxivada a l'arxiu de Quaderns d'Investigació d'Alaquàs. RESUM DE L'ENTREVISTA D. Francisco Rodríguez Sánchez va nàixer en 1936 a la població de Encinasola, província de Huelva. Quan tenia tres anys, al acabar-se la Guerra Civil, la família es va traslladar a la població extremenya de Fregenal de la Sierra. Allí va treballar i viure, va conèixer a la seua dona i es va casar. Està casat amb Dª. Amelia Antelo Sánchez i del matrimoni han nascut dos fills, Antonio i Francisco. Actualment el matrimoni viu al carrer Miquel Adlert Noguerol d'Alaquàs. Amb l'objectiu de millorar la seua situació, el matrimoni Rodríguez Antelo, amb el seu fill Antonio arrivaren a Alaquàs l'any 1963, començant viure a l'Avinguda de Vicente Lassala, huì de Miguel Hernández, enfront de la Parròquia de la Santa Creu. Superada la primera etapa de treball amb molt d'esforç i dedicació, el matrimoni ha consolidat una bona situació i huí viuen una jubilació tranquila participant en activitats culturals i socials del nostre poble. SIGLES UTILITZADES EN L'ENTREVISTA F: Francisco; V: Vicent; R: Ramón AGRAÏMENT Agraïm a D. Francisco Rodríguez Sánchez la seua amabilitat i aportació a les històries dels nouvinguts a Alaquàs.

142

Entrevista a D. Francisco Rodríguez Sánchez
LA IMMIGRACIÓ A ALAQUÀS ALS ANYS QUARANTA-SEIXANTA.

V: Don Francisco, vamos a empezar el cuestionario... Nos interesa conocer dónde vivía antes de llegar a Alaquàs. También nos gustaría conocer aspectos de su niñez y de su juventud... F: ...Pues, les comento... Mi niñez fue desesperada... R: Si le parece, puede empezar por el momento en que llegó a Extremadura, las razones que llevaron a sus padres a aquella región... F: Pues la verdad es que a mí me llevaron a E(...)Licencia de Creative Commons  Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons Reconocimiento-No Comercial-Sin Obra Derivada 3.0