valencià | castellano   

Buscar
  Historia gráfica

Año:1996
Pg:127-160
Título: Història gràfica 1996
Autor: 
Periodo: História Contemporánea
Materia:  Historia Gráfica
Siglos: XX
Tema: Historia gráfica-Història Gràfica
Idioma: ValenciàVista prévia
HISTÒRIA GRÀFICA

Dorotea Ros i Miquelet Tàrrega, els iaios Garrofins retratats als voltants dels anys 1925.

-129-

Vicent Cervera, el iaio de Vicent Barquillo, retratat l'any 1918. Fixeu-vos en la vestimenta de l'època, la brusa i la gorra, i en el bressol de luxe per al seu gos.

-130-

-131-

Voro de ca Martí, quan feu la mili al quarter que hi havia al costat de Sant Joan a València.

Manuel Tàrrega el tio Àngel banderer de la música Primitiva d'Alaquàs l'any 1925.

La tia Assumpció la Fava retratada a principis de segle.

-132-

La tia Doloretes de l'AIqueria Alta retratada l'any 1916.

-133-

-134-

Retrat de principis de segle. Grup de treballadores de la fàbrica de la seda l'eixereta a Patraix. Entre les dones assegudes hi podeu veure la tia Doloretes de l'Alqueria Alta, la tercera de la fila.

-135-

Clavariesses de la Mare de Déu d'Agost de l'any 1942 retratades el dia de la festa. De peu, Encarnacioneta la del Rullo i dona del tio Micalet el Mellat, Elvira l'esquilaora, Antònia la Cacaua, Teresa la de ca l'Estanqueret, dona del tio Macario i Rosario la Peluca. Assegudes veiem a Rosario la Godellana, Doloretes de ca Lopepe, Doloretes la Flautera i Elvira la Riba-rogera, dona del tio Toio.

-136La família Llustrosa l'any 1935: Teresa Ros la Carnissera i Pasqual el Llustrós amb els seus fills.

El tio Francisco Navarro amb la seua filla Julieta i el seu gos Pitxi. Fotografia realitzada l'any 1922 al corral de sa casa.

Julio Mompó i la seva dona Carmen Orlí, fotografiats l'any 1923 durant la seua estada a la platja de Los Sardineros de San Sebastian en el viatge de nuvis.

Manuel Tàrrega, el tio Àngel, vestint el tambor al seu taller del carrer de la Música. Dalt de la taula podeu veure el munt de panderetes junt a la vella impressora.

-137-

-138Mercedes la Borrera de fadrina. Retrat de l'any 1928.

Ací tenim un caçador de categoria, Francisco Lino Guerra, amb el seu gos Polo del qual cal contar una anècdota d'allò més curiosa: Va ocórrer que el gos del tio Guerra va desaparéixer del poble i no hi havia manera de trobar-lo. Però, mira per on, don Federico el Metge que també era caçador de la mateixa colla del tio Guerra i la seua dona van anar a la ciutat de Burgos per assistir a un congrés, i van tindre la casualitat que un dels dies, mentre passejaven pels carrers, un home que anava cap a ells portava una gos nugat amb una cadena. I el gos, quan els va veure, comença a tirar de la cadena sense deixar de fer cabrioles. Era Polo que els havia reconegut. Aleshores, don Federico el Metge va demanar explicacions a l'home mentre li comentava que el gos era propietat d'un amic, la qual cosa l'altre va negar mentre afirmava que el gos era seu. Quasi res porta el diari. Es podien nugar cadiretes amb la baralla que va muntar do(...)Licencia de Creative Commons  Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons Reconocimiento-No Comercial-Sin Obra Derivada 3.0