valencià | castellano   

Buscar
  Historia gráfica

Año:1995
Pg:173-204
Título: Història gràfica 1995
Autor: 
Periodo: História Contemporánea
Materia:  Historia Gráfica
Siglos: XIX; XX
Tema: Historia gráfica-Història Gràfica
Idioma: ValenciàVista prévia
HISTÒRIA GRÀFICA

Un bon grapat de caçadors, integrat per republicans del casino de la música vella, retratats l'any 1927 a les rodalies de la caseta del xestano al Vallador del Mas del Rei, Era el primer dia de l'obertura de la veda, i pel qué mostra la foto, sembla ser que eixe dia no menjaren arròs amb pedretes, com es solia dir, emprant el llenguatge dels caçadors alaquasers. Com podeu adonar-se, entre les millors escopetes del poble i començant per la filera de dalt, trobem a: Quico "el Santero" (a qui no li han tret el cap), Francisco Martí (el tio Navarro). Miguel Lino "Orelletes" Vicent Ferris "el Corrillo". José Cervera "de ca la Tonola", Francisco Cervera "Quiquet el Jesuso". Fabià Ferrer "el Santero". Joaquinet "el Barber" del carrer de la Pau. Federico Peiró "el Metge". Agenollats, Francisco Lino "el Guerra", Vicent Garcia "El Dols", el gos Granero propietat del tio Guerra, El tio Manau (Qué fou alcalde abans de la guerra) i el xiquet Vicent Lino "Orelletes". Els dos de davant són: Lluis el de "les Ferreres i Mariano Llàcer "el tio Llacer) empinant-se el tonellet de vi per a remullar la gola. La foto fou feta per Gaetano Alfonso.

-175-

-176El tio Elies "Treneta", retratat amb la seua criadeta Florentina, al corralot de sa casa l'any 1926...

El Fenòmen Nacional, Ramon Martínez "el Xufa", fent el "paseíllo" a la plaça de bous que, cada any muntava Paco Blai al solar que hi havia al costat de la fàbrica del tio Bombo i del tio Rata, a la fillola d'Aldaia.

-177-

Milagros, la filla del tio Micalon, disfrassada de "Barquillero" un personatge molt popular dels anys vint.

Eren temps on s'acostumava a ficar als xiquets i xiquetes, els millors vestits per a dur-los a retratar a València com és el cas dels fills de José M.a l'advocat que trobem a la foto en l'any 1927 D'esquerra a dreta està" Miguel Palop, Conxita Palop, Isabel Palop i Maruja Palop.

-178La familia Palop de "ca libro" a primeries de segle, representada per Doloretes Palop, Magdalena Palop i Maria Palop, dona del tio Vicent "el conillo".

El tio Salvaor "el Rullo" retratat a València l'any 1924.

-179

D.ª Purificació i les seues alumnes retratades al pati de la casa del sant l'any 1890. D.ª Purificació Ramón Cucarella, sigué una mestra Nacional de Gandia que va estar molts anys ensenyant a les xiquetes del poble, a l'escola que hi havia dalt de l'ajuntament, coincidint, amb don José Sanchis Almiñano que feia escola als xiquets però baix de l'ajuntament. Essent traslladada a Xàtiva, anys més tard, l'acompanyà la seua alumna més destacada: la tia Mariana que li va ajuda(...)Licencia de Creative Commons  Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons Reconocimiento-No Comercial-Sin Obra Derivada 3.0