valencià | castellano   

Buscar
  Historia gráfica

Año:1986
Pg:105-126
Título: Història gràfica 1986
Autor: 
Periodo: História Contemporánea
Materia:  Historia Gráfica
Siglos: XX
Tema: Historia gráfica-Història Gràfica
Idioma: Valencià



Vista prévia
HISTÒRIA GRÀFICA

ACLARIMENT
Al llarg d'aquestos cinc volums, Quaderns d'investigació intenta mitjançant aquestes fotografies donar a conèixer la història d'Alaquàs. Aquesta història gràfica ens apropa a conèixer molt millor a la nostra gent i el nostre poble. Les fotografies ens mostren quina era la indumentària dels nostres avantpassats; quina era la roba emprada per a treballar i quina per a mudar-se; com és disfressaven per a les cavalcades i per carnestoltes... etc. Com eren els carrers, les cases, els voltants del poble. Les nostres festes com eren i quins tipus d'actes feien. Podem vore als retrats a gent que havien sentit parlar molt sovint, con ara: José M.a Sanchis Almiñano, Benlliure, Madre Josefa, Dr. Barberá, Padre Guillem, i com no a molts familiars i amics del nostres parents. Volen agrair a totes les persones que han col·laborat en l'aportació de llurs fotografies per fer possible aquesta "història gràfica". Gràcies.

--107--

Imatge de la Mare de Déu de l'Olivar que es trobà al cambril del Convent fins a la guerra del 36. Aquesta imatge tenia una altura «d'un pam i una micoteta». La fotografia es realitzà al Centenari de la Mare de Déu en 1900.
--109--

Imatge de Sant Francesc de Paula, obra de l'escultor Estebe, tallada al segle XVIIÏ. En la guerra del 36 fou destruida l'imatge i pogueren salvar la mà dreta. Aquesta mà es la que hui en dia encara du la nova imatge que es troba al Convent.
--110--

Al voltant de 1906 al pati del Convent. Se n'adonareu com es trobava el pati en aquell temps, empedrat. Al darrere dels xiquets es pot vore una estació del Calvari. Cal dir que fins a 1900 el Calvari es trobava dins del pati del Convent. En aquest any s'inaugurà el nou Calvari al Camí Vell de Torrent on es va trobar fins que construireu les Escoles sobre 1970. Podeu vore a D. José M. a Sanchis Almiñano als primers anys de mestre ací a Alaquàs rodejat de més de cent alumnes. Avore si reeonegeu a molts. Nosaltres sols hem pogut conèixer a Paco i Lluis «Setesquenes» «Pistoles» i alguns «Blaiets».

--111--

--112--

Sobre 1921 al corral de l'Ajuntament. Dalt del tot i d'esquerra a dreta trobem a: Vicent «el Morruix»; Ramón «el Patarratos» i «el fill de la Rogera»; Joano «Panera»; «el Peluco«; un xiquet d'Aldaia; Pepe «el Boticari»; Jose «de Prima»; Francisco «l'agutzil»; Salvoret «de Modesto»; Francisco «de Blanca»; Victor Morjón; Perales el fill del cap de l'estació; Justo Mompó; José «el Tapalà»; Jeroni Pons; «Nano el Ratat»; Francisco «el Carro»; Jose «de Baldomero»; Estanislao «el Morritis» Tereneio; Casimir(...)



Licencia de Creative Commons  Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons Reconocimiento-No Comercial-Sin Obra Derivada 3.0