valencià | castellano   

Buscar
  Historia gráfica

Año:2017
Pg:173-189
Título: Selecció d'imatges 2017
Autor: Ferrer Guzmán, Vicent | Martí Cànoves, Mª Júlia | Roca Ricart, Rafael | Tarín I López, Ramón
Periodo: Historia Contemporánea
Materia:  Historia Gráfica
Siglos: XX
Tema: Historia gráfica-
Idioma: ValenciàVista prévia
Història gràfica

Relació d'imatges

175

Poc després del casament de Fernando Ros i Ana Marco, es van reunir les dues famílies, l'any 1917. Vejam els personatges: Conxeta Guzmán Ros, la que anys després seria dona del tio Jesús, El pastoret; Bertomeu Marco i Isabel Borràs; Ana Marco i Fernando Ros que serien els novençans; Isabel Marco germana d'Ana; l'home de la gorra és El Moliner pare, Vicent Ros Andreu. Seguts: Maria Ros Medina, també Molinera, Juliet i Pepe Marco germans d'Ana Marco i Concepció Medina, La coca, casada amb El Moliner.

Mireu quin combregador més templat, és el tio Pepe Palop Martínez, El Carboner, quan va pendre la Primera Comunió allà per l'any 1933.

176

Maties Palop Martínez, El Carboner i una cosina seua de nom Malaena.

177

Fixeu-vos en estes tres alaquaseres, que o anaven o venien de l'església amb el seu vel del cap i el seu catret, que s'havia de portar per a poder seure. A l'esquerra Teresa Palop Martínez, La Carbonera; al centre Teresa Cervera Palop, de ca Pistoles i a la dreta la seua germana Carmen Cervera Palop.

178

Pepita Muñoz Santafosta, nascuda a Villacarrillo, va arribar a València l'any 1948. Així de guapa es va posar per a la cavalcada d'Aldaia de l'any 1951.

179

180

Este grup d'amics, quasi tots alaquasers, agafaren el tramvia un bon dia d'estiu i se n'anaren a nedar a la platja de Les Arenes ­fent el corresponent transbordament de tramvia-. Ahí havien de pagar per llogar els banyadors de dos peces ­culot i samarreta- i es canviaven en les casetes que hi havien per a eixe menester. Això era l'any 1955. D'esquerra a dreta i de dalt a baix podem veure: Just , de ca Sorlí d'Aldaia; Vicent Cervera, Pistoles; Enrique Ingalaturre de Saragossa; Vicent Camalera d'Aldaia; Vicent Forment Boscà, El Huai; Vicent Besó, Patilla; Pepe Peiró, El Carnisser; Cirilo d'Aldaia; Andreu Chinestra; Salvador Barberà, El Picante i Paco Roselló, El Minero. Retrat cedit per Andreu Chinestra.

181

Cavalcada de les Festes Majors d'Alaquàs. De dalt a baix i d'esquerra a dreta tenim: Juanita Muñoz; Conchín Evangelista; Chari Muñoz; Josefa Muñoz, dona del tio Maties Palop, El Carboner; un xiquet (¿); Teresa Palop, La Carbonera; Cristobal Muñoz i Pepa Palop Muñoz, filla de Maties i Josefa.

182

Bateig de Raúl Muñoz Serrano (11 de setembre de 1960).

183

Bateig de Raúl Muñoz Serrano (11 de setembre de 1960). La comitiva familiar avança per la Fillola cap a l'actual carrer Conca. Al fons podem veure, a mà esquerra, la casa del Sant i el jardinet del pou; i a la dreta, la façana del convent d'Oblates. Fotografies cedides per Raúl Muñoz.

184

En Nadal de 1961 es realitzà un concurs de Nadales per a escolars i joventut d'Alaq(...)Licencia de Creative Commons  Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons Reconocimiento-No Comercial-Sin Obra Derivada 3.0