valencià | castellano   

Buscar
  Historia Oral

Año:2009
Pg:267-278
Título: Entrevista a Dª Ramona García Minuesa.
Autor: Ferrer Guzmán, Vicent
Periodo: História Contemporánea
Materia:  Biografías
Siglos: XX
Tema: Historia Oral-Entrevistes i històries de vida-Biografies
Idioma: ValenciàVista prévia
INFORMACIÓ QUALITATIVA SOBRE L'ENTREVISTA

Entrevista a D.ª Ramona García Minuesa
PERSONA ENTREVISTADA I ENTREVISTADOR Entrevistat: D.ª Ramona García Minuesa Entrevistador: En Vicent Ferrer Guzmán INFORMACIÓ GENERAL SOBRE L'ENTREVISTA Data de realització: 24 de abril de 2008. Lloc de realització: La casa de D.ª Ramona, al carrer Vicent Andrés Estellés d'Alaquàs. Persones presents i relació amb la persona entrevistada: Vicent Navarro García fill de l'entrevistada. Duració: 45 minuts.

267

INFORMACIÓ TÈCNICA SOBRE LA GRAVACIÓ Tipus de cinta: gravadora digital MP3; duració de la cinta: 45 minuts; nombre de còpies 1. INFORMACIÓ SOBRE EL QUESTIONARI I LA GRAVACIÓ Redacció del qüestionari i projecte general: Enric Juan. Transcripció: Teresa Guerrero. Nombre de pàgines: 7; Llengua: castellà. La forma de parlar de l'entrevistada i de l'entrevistador està registrada fidelment en la cinta arxivada a l'arxiu de Quaderns d'Investigació d'Alaquàs. RESUM DE L'ENTREVISTA D.ª RAMONA GARCÍA MINUESA naix l'any 1924 a la població de Castillejo de Iniesta (Cuenca). Es vidua de D. Vicente Navarro de Fez i te dos fills i una filla: Félix, Vicent i Tere. Al seu poble de ben xicoteta va ajudar als seus pares en treballs tant de la casa com al camp. També de jove va treballar a Valencia en el servici domèstic i desprès de casada, l'any 1955, es va traslladar amb la seua família a Alaquàs. Amb molts esforços i sacrificis es varen construir un futur. Després de viure en alguns llocs de la població es varen construir una casa al carrer de Vicent Andrés Estellés, que en aquell temps es deia carrer de Los Mártires. SIGLES UTILITZADES A L'ENTREVISTA E: Entrevistador; R: Ramona AGRAÏMENT El nostre agraïment a D.ª Ramona García Minuesa i a la seua família per fer-nos partíceps dels seus records i de la seua memòria que passen a a ser memòria històrica d'Alaquàs.

268

Entrevista a Dª Ramona García Minuesa
LA IMMIGRACIÓ A ALAQUÀS ALS ANYS QUARANTA I CINQUANTA.

E: Me gustaría que me contara en primer lugar cómo se vivía en el pueblo, en Castillejo. R. Allí mi marido era mozo de mulas, era trabajador de una casa bien... y allí estuvo hasta que nos casamos y después de casarnos. Él trabajaba con un par de mulas labrando, sembrando... Vivíamos en el pueblo. Mi casa le había tocado a mi padre por herencia. Ahora, allí, para hacerse una casa nueva hay que hacerla por la carretera que va al parque. Pero ahora todo eso es moderno, hay piscina, parque... E: ¿Trabajaba en el campo? ¿Todas las personas del pueblo trabajaban en el campo? R. Sí, sí, casi todos vivían del campo. En el pueblo no había m&(...)Licencia de Creative Commons  Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons Reconocimiento-No Comercial-Sin Obra Derivada 3.0