valencià | castellano   

Buscar
  Historia Oral

Año:2009
Pg:279-289
Título: Entrevista a D. Telesforo Caballero Gómez.
Autor: Ferrer Guzmán, Vicent | Tarín I López, Ramón
Periodo: História Contemporánea
Materia:  Biografías
Siglos: XX
Tema: Historia Oral-Entrevistes i històries de vida-Biografies
Idioma: ValenciàVista prévia
INFORMACIÓ QUALITATIVA SOBRE L'ENTREVISTA

Entrevista a D. Telesforo Caballero Gómez
PERSONA ENTREVISTADA I ENTREVISTADORS Entrevistat: D. Telesforo Caballero Gómez Entrevistadors: en Vicent Ferrer i en Ramón Tarín INFORMACIÓ GENERAL SOBRE L'ENTREVISTA Data de realització: 13 de maig de 2009. Lloc de realització: Domicili de D. Telesforo Caballero Gómez, al carrer de la Madre Josefa Campos d'Alaquàs. Persones presents i relació amb la persona entrevistada: D.ª Amparo Sanz Heredia, esposa de l'entrevistat. Duració: 40 minuts.

279

INFORMACIÓ TÉCNICA SOBRE LA GRAVACIÓ Tipus de cinta: gravadora digital MP3; Nombre de còpies: 1 INFORMACIÓ SOBRE EL QÜESTIONARI I LA GRAVACIÓ Redacció del qüestionari i projecte general: Enric Juan. Transcripció: José Manuel Furió. Nombre de pàgines: 6; Llengua: castellà. La forma de parlar de l'entrevistat i dels entrevistadors està registrada fidelment en la cinta arxivada a l'arxiu de Quaderns d'Investigació d'Alaquàs. RESUM DE L'ENTREVISTA D. TELESFORO CABALLERO GÓMEZ va nàixer a Valdeganga, província d'Albacete a l'any 1942. Està casat amb Amparo Sanz Heredia i del matrimoni han nascut tres fills i una filla: Miguel, Mariano, Francisco José i Amparo. Actualment el matrimoni viu al carrer de la Madre Josefa Campos d'Alaquàs. Ben prompte, el xaval que encara era, allà al seu poble va apendre el ofici de forner i desprès de fer "la mili" va veure les oportunitats de treball que li oferia Valencia, on ja tenia alguns familiars i després de viure uns mesos a la capital s'instalà definitivament a Alaquàs. Ací ha creat una saga familiar i s'ha integrat totalment com un alaquaser més. SIGLES UTILITZADES A L'ENTREVISTA V: Vicent; R: Ramón; T: Telesforo AGRAÏMENT El nostre agraïment a D. Telesforo Caballero Gómez i la seua família per compartir amb nosaltres el testimoni de la seua vinguda a Alaquàs.

280

Entrevista a D. Telesforo Caballero Gómez
LA IMMIGRACIÓ A ALAQUÀS ALS ANYS QUARANTA I CINQUANTA.

V: ¿Cómo era la vida en el pueblo dónde usted nació? Su familia, ¿en qué trabajaba y por qué motivos decidieron venir a Valencia? T: Yo allí dejé el colegio a los trece años y estuve un par de años haciendo labores del campo, pero vi que era muy duro porque no era todo el año, era a temporadas. Allí la gente trabajaba en el campo periodos de tiempo, igual en verano que en invierno; allí, el trabajo de los campesinos eran periodos de tiempo. Y por eso no se encuentra gente cuando se quiere vendimiar o recoger aceituna, por ese motivo, porque no es un trabajo seguido. Luego, si llueve o hace frío, es otra cosa. Y luego, toda mi familia, por parte de mi padre, han sido siempr(...)Licencia de Creative Commons  Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons Reconocimiento-No Comercial-Sin Obra Derivada 3.0