valencià | castellano   

Buscar
  Historia gráfica

Año:2009
Pg:301-332
Título: Història gràfica 2009
Autor: 
Periodo: História Contemporánea
Materia:  Historia Gráfica
Siglos: XIX; XX
Tema: Historia gráfica-Història Gràfica
Idioma: ValenciàVista prévia
Història gràfica

La tia Pepa, la mare del tio Pepe Sato, lluint la vestimenta de principis del segle XX.

303

Maria Martínez, la rebesàvia de Francisco Besó el Blaiet, als anys de la seua tardor. Imatge de finals del segle XIX.

304

Va estar en la guerra de Ceuta, en temps de Maria Castanya, i per si de cas no tornava al poble, el tio Pepe Roca el Llauraor, li va enviar esta foto a la seua família.

305

Així de lluidors i ben templats es van retratar Francisco Besó el Blai i Francisca Peiró la Garina, el dia del seu casament. Voltants de 1927.

306

Jose Rius, el tio Pepe el Sato i Antonia Tàrrega, la tia Toneta, el dia que es van donar el "si vull". Xé, que feliços estan...

307

308

Al voltant de 1930 trobem a la tia Toneta, la mare d'Antonio Rius, retratada amb la seua familia. De peu, la tia Toneta, Pasqual, Salamón, Consuelo, Adoració i Nati Tàrrega, asseguda enmig dels seus pares, el tio Pasqual i la tia Antònia.

309

Menava l'any 1925 quan decidiren anar-se'n a València vestides amb la roba de mudar i d'alló més templades. Ací les veiem retratades. Elles són Assumció i Mercedes, les filles del tio Luis d'Aurora, i Carmen Pistoles, enmig de les dos germanes.

Trinitat Llopis, la dona del tio Vicent de Panolla, retratada al voltant de 1930, en companyia de Trini la Pinyola i dos dones més que no hem pogut identificar.

310

Imatge de José Peiró el Gari. Aquest xicot va morir abans de complir els vint anys.

311

312

Com que feia mesos que havia faltat la mare de la novia la boda es celebra de manera molt senzilla i sense gran cerimònia. Ací teniu la imatge de José Gimeno i Mercedes Medina el dia que es van casar.

Francisqueta la Garina als anys trenta.

313

A canvi d'un bon berenar aquestes xicones, anaven a cuidar a domicili als xiquets menuts o persones velletes. Elles són la tia Doloretes, la dona del tio Batiste Panolla, i dues amigues del poble. Xe, i que poc han canviat les coses per als pobres...

314

315

Es van conèixer al forn de la tia Pureta, ella estava de criada en el forn i ell treballava en la carnisseria del tio Francisco, l'home de la tia Pureta, i anava dos o tres dies a l'excorxador a matar els animals i la resta de la setmana treballava en les faenes del camp, bé a collir creïlles o segar l'herba. La tia Pureta, la Paca i el tio Tomàs el Matarife, es van refiar de l'amor i es van casar el 18 de gener de 1936. Aci els podeu vore el dia de la boda, guapos i molt elegants retratats amb els padrins: la tia Pureta la del Forn i el tio Marcelino, l'home que portava el forn en aquells moments.

316

Els treballadors de ca Mompó li van proposar que els pagara la primera paella que s'anava fer en un taller del poble i pensat i fet, el tio Mompó feu parar la feina del j(...)Licencia de Creative Commons  Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons Reconocimiento-No Comercial-Sin Obra Derivada 3.0