valencià | castellano   

Buscar
  Historia Oral

Año:2008
Pg:497-509
Título: Entrevista a Dª Antonia Ayora Conesa.
Autor: Ferrer Guzmán, Vicent | Tarín I López, Ramón
Periodo: História Contemporánea
Materia:  Biografías
Siglos: XX
Tema: Historia Oral-Entrevistes i històries de vida-Biografies
Idioma: ValenciàVista prévia
INFORMACIÓ QUALITATIVA SOBRE L 'ENTREVISTA

Entrevista a Dª Antonia Ayora Conesa
PERSONA ENTREVISTADA I ENTREVISTADORS

Entrevistada: Dª Antonia Ayora Conesa Entrevistadors: en Vicent Ferrer i en Ramon Tarín
INFORMACIÓ GENERAL SOBRE L 'ENTREVISTA

Data de realització de l'entrevista: 22 de maig de 2008. Lloc de realització: a la casa de Antonia Ayora, al carrer Salvador Giner nº 10. Persones presents a l'entrevista i relació amb la persona entrevistada: Antonia Ayora i Antonio Barea Tarrasón, marit de l'entrevistada. Duració de l'entrevista: 1 hora.

497

INFORMACIÓ TÈCNICA SOBRE LA GRAVACIÓ

Tipus de cinta: gravadora digital MP3; Duració de la cinta: 1 hora; nombre de còpies: 1.
INFORMACIÓ SOBRE EL QÜESTIONARI I LA TRANSCRIPCIÓ

Redacció del qüestionari i projecte general: Enric Juan Transcripció: José Manuel Furió Nombre de pàgines: 11. Llengua: valencià i castellà. La forma de parlar dels entrevistadors i persona entrevistada està registrada fidelment en la cinta arxivada a l'arxiu de Quaderns d'Investigació d'Alaquàs. Per a la transcripció i publicació de l'entrevista hem preferit utilitzar el valencià normatiu en les preguntes i el castellà i valencià en les respostes al ser les llengües utilitzades indistintament per la persona entrevistada.
RESUMEN DE L 'ENTREVISTA

Antonia Ayora Conesa naix el 27 de abril de 1927 en Manzanera ( Teruel). Els seus pares eren llauradors. En 1941, als 14 anys, va emigrar cap a Alaquàs amb la seua família per buscar treball. Durant els primers anys va tenir diferents ocupacions: repartidora de llet, treballadora en una fàbrica de conserves... Es va instal·lar en Alaquàs en el carrer dels Benlliure nº 80. Antonia en el moment de l'entrevista està casada amb Antonio Barea de 81 anys i té dos fills, Mª Isabel i Antonio.
SIGLES UTILITZADES A L 'ENTREVISTA:

E: Vicent Ferrer i Ramón Tarín (entrevistadors); A: Antonia Ayora Conesa (persona entrevistada).
AGRAÏMENT

El nostre agraïment a Dª Antonia Ayora i a la seua família per fer-nos partícips dels seus records i de la seua memòria ja convertits per a tots nosaltres en document històric.

498

Entrevista a Dª Antonia Ayora
LA IMMIGRACIÓ A ALAQUÀS ALS ANYS QUARANTA I CINQUANTA.

E: Dª Antonia, on vivia abans de vindre a Alaquàs? com es deia el seu poble? A: Mi pueblo era Manzanera. E: Parle de Manzanera, com es vivia allà quan vosté era xicoteta? A: Pues hombre... no se vivía muy bien; antes de la guerra sí, ¿eh? Antes de la guerra sí estábamos muy bien... Y teníamos mucho, sí. Però, después, cuando se acabó la guerra nos tuvimos que ir porque no teníamos nada. E: ¿I abans (...)Licencia de Creative Commons  Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons Reconocimiento-No Comercial-Sin Obra Derivada 3.0