valencià | castellano   

Buscar
  Historia Oral

Año:2008
Pg:510-523
Título: Entrevista a D. Manuel Barea Tarrasón.
Autor: Ferrer Guzmán, Vicent | Tarín I López, Ramón
Periodo: História Contemporánea
Materia:  Biografías
Siglos: XX
Tema: Historia Oral-Entrevistes i històries de vida-Biografies
Idioma: ValenciàVista prévia
INFORMACIÓ QUALITATIVA SOBRE L 'ENTREVISTA

Entrevista a D. Manuel Barea Tarrasón
PERSONA ENTREVISTADA I ENTREVISTADORS

Entrevistat: D. Manuel Barea Tarrasón Entrevistadors: en Vicent Ferrer i en Ramon Tarín
INFORMACIÓ GENERAL SOBRE L 'ENTREVISTA

Data de realització de l'entrevista: 22 de maig de 2008; Lloc de realització: a la casa de Manuel Barea, al carrer Salvador Giner, 1, 1ª d'Alaquàs. Persones presents a l'entrevista i relació amb la persona entrevistada: Amparo Ros Pastor, la seua dona. Duració de l'entrevista: 45 minuts.

510

INFORMACIÓ TÈCNICA SOBRE LA GRABACIÓ

Tipus de cinta: gravadora digital MP3; duració de la cinta: 45 minuts; nombre de còpies:1
INFORMACIÓ SOBRE EL QÜESTIONARI I LA TRANSCRIPCIÓ

Redacció del qüestionari i projecte general: Enric Juan Transcripció: José Manuel Furió Nombre de pàgines: 12. Llengua: castellà. La forma de parlar dels entrevistadors i persona entrevistada està registrada fidelment en la cinta arxivada a l'arxiu de Quaderns d'Investigació d'Alaquàs. Per a la transcripció i publicació de l'entrevista hem preferit utilitzar el castellà al ser la llengua utilitzada per la persona entrevistada.
RESUMEN DE L 'ENTREVISTA

Manuel Barea Tarrasón naix en 1925 en Albentosa ( Teruel). Té tres fills, Desiderio, Pilar i Manuel. Abans de traslladar-se a Alaquàs, al seu poble natal d'Albentosa, dedicà el seu temps a treballs relacionats amb la ramaderia i l'agricultura. Una vegada que emigrà a Alaquàs va desenvolupar nombrosos treballs, encara que tots ells relacionats amb el camp i l'agricultura. Actualment Manuel viu amb la seua esposa Amparo Ros Pastor al carrer Salvador Giner, lloc on va iniciar la seua vida com a veí d'Alaquàs.
SIGLES UTILITZADES A L 'ENTREVISTA

V: Vicent Ferrer; R: Ramon Tarín (entrevistadors); M: Manuel Barea Tarrasón (persona entrevistada); A: Amparo Ros Pastor (dona de l'entrevistat).
AGRAÏMENT

El nostre agraïment a D. Manuel Barea Tarrasón i a la seua família per fer-nos partícips dels seus records i de la seua memòria, ja convertits per a tots nosaltres en document històric.

511

Entrevista a D. Manuel Barea Tarrasón
LA IMMIGRACIÓ A ALAQUÀS ALS ANYS QUARANTA I CINQUANTA.

V: Dígame, Manuel, ¿cuándo usted vino a Alaquàs, cuántos años tenía? M: Cuarenta y tres años hizo ahora por San José; coincidió en el momento en que bajé, desde Albentosa, a ver torear al Cordobés; me llamó mi hermano que tenía la entrada sacada... me salió faena aquí y ya no subí al pueblo. V: Cómo se vivía en el pueblo, en Albentosa. M: Hombre... se vivía, pues con el trabajo te defendías, pero nada de malgastar... Trabajab(...)Licencia de Creative Commons  Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons Reconocimiento-No Comercial-Sin Obra Derivada 3.0