valencià | castellano   

Buscar
  Historia gráfica

Año:2008
Pg:541-576
Título: Història gràfica 2008
Autor: 
Periodo: História Contemporánea
Materia:  Historia Gráfica
Siglos: XIX; XX
Tema: Historia gráfica-Història Gràfica
Idioma: ValenciàVista prévia
Grup de dones alaquaseres retratades al voltant de la taula amb el diari en la mà, segurament per a comentar aspectes de la societat valenciana. Reconegueu alguna d'aquestes dones? Nosaltres tan sols hem identificat Assumpció la Sidreta. Fotografia de finals de segle XIX.

543

544

Rosario la Sidreta i la seua germana Doloretes van baixar a València per a retratar-se a la casa de Julio Derrey qui, a més de ser el primer fotògraf de la ciutat de València, era també el fotògraf de la Reial Casa. Aquesta fotografia feta al 1913, ens acosta al model de vestimenta i formes de vida dels nostres avantpassats. Fet i fet, no us sembla que hem de celebrar la troballa de fotos com aquestes pel seu valor històric i sentimental, sobretot, si tenim en compte que pertanyen a un temps en què a la gent li feia poca gràcia retratar-se?

Francisco Barberà García, Quico de Morimos, fotografiat al voltants de 1918. Aquest home pertany a una antiga nissaga de perolers que es remunta envers 1747.

545

Doloretes Ruiz Bermell, la dona del tio Micalet el Carboner retratada en companyia de les sues netes Milieta, Paquita (al braç) i el seu net Pepe. Corria l'any 1928.

546

Maria la Sidreta i el seu germà Pepe amb Cecilio el Fontanero, van anar fins la Creu Coberta per a quedar immortalitzats per la camera del fotògraf Vicent Gil, deixant-nos, ací teniu el resultat, una estampa evocadora de la nostra gent.

547

548

Les germanes Pasqualetes retratades en companyia dels seus fills i les respectives mainaderes. Dalt i d'esquerra a dreta Rosario, la filla del tio Timoteo, al braç de la seua cuidadora, la tia Pasqualeta la Pasquala, Rosario, la dona del tio Timoteo, Pasqualeta, la dona del tio Segonero i els xiquets Timoteo i María la Segonera. Corria l'any 1928.

549

Paquita, la filla del tio Timoteo, fotografiada a la famosa casa Llopis fundada a València l'any 1932. Vegeu quin angelet!. Sembla que en aquest temps ja existia el nudisme integral...

Francisca Gil Martinez la Quicarra, la dona del tio Quico de Morimos.

550

551

Grup de veins dels carrers de les Eres, retratats l'any 1943 a la porta de la casa del tio Hilario. Dalt i d'esquerra a dreta veiem de peu a Amparin Gimeno, Carmen la Brodaora, Maria, la germana de la tia Carmen la Brodaora que es ficà de monja, Paquita Boscà, la que fou monja, el tio Casimiro, que aleshores vivia amb la seua neboda la tia Maria la Sabatera, Rafael Burriel, el gendre de don Tomàs Lluna. Asseguts: Rosario Medina amb Trini Gimeno al braç, Pasqualeta Medina, Vicent Boscà amb el seu fill Vicent al braç, Emilieta Burriel Lluna, la tia Francisca, la dona del tio Vicent Boscà, Amparo la Rincona, amb la seua neboda Maria Boscà, Pasqual el Segonero i el tio Hilario el Torner. Reconeixeu a l'home que està assegut al costat del tio Hilario...?

552

A(...)Licencia de Creative Commons  Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons Reconocimiento-No Comercial-Sin Obra Derivada 3.0